Σε κεντρική τοποθεσία στην καρδιά της πόλης της Νάξου (Χώρα), το Litsa Apartments είναι η καλύτερη επιλογή για όσους αναζητούν άνετη διαμονή δίπλα σε όλες τις ανέσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλεφωνήστε μας
698 087 0636
Στείλτε μας email
info@litsaapartments.gr

Τοποθεσία

Στην καρδιά της Χώρας Νάξου

Τοποθεσία, Χώρα Ναξος

Το Litsa Apartments βρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία στο κέντρο της πόλης και δίπλα σε όλες τις ευκολίες της περιοχής. Παρέχουν την ιδανική διαμονή για χαλαρωτικές διακοπές μόλις λίγα βήματα από την παραλία και τα σοκάκια της Νάξου.

1'

Με τα πόδια απο την παραλία

5'

Με τα ποδια απο το λιμάνι

Η Χώρα Νάξου, πρωτεύουσα του νησιού, είναι μια ζωντανή και γραφική πόλη και ειναι ο πλέον δημοφιλής προορισμός στο νησί. Η Παλαιά Χώρα με τα γραφικά της σοκάκια και περάσματα, ειναι χτισμένη πίσω απο την παραλία και γύρω από το Ενετικό Κάστρο. Τα Litsa Apartments βρίσκονται σε απόσταση 2 λεπτών με τα πόδια από το κάστρο.

Νάξος, Χώρα

Η Χώρα της Νάξου είναι μια ωραία κυκλαδίτικη πόλη, με στριφογυριστά στενά δρομάκια και σοκάκια που προορίζονταν αρχικά για να μπερδεύουν τους εισβολείς επιδρομείς. Η Παλαιά Πόλη, πάνω στο λόφο, χωρίζεται σε δύο γειτονιές, τον Μπούργο όπου ζούσαν οι Έλληνες και το Κάστρο, κατοικία των Ενετών.

Αξιοθέατα

Η Πορτάρα είναι το πιο διάσημο μνημείο της Νάξου. Πρόκειται για μια τεράστια πύλη, απομεινάρι του αρχαίου ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα, ο οποίος χτίστηκε κατά τον 6ο αιώνα π.Χ. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του λιμανιού και είναι ορατή από τα πλοία που προσεγγίζουν τη Νάξο.

Το Ενετικό Κάστρο Το 1207 εγκαθιδρύθηκε η Φραγκική κυριαρχία στο Αιγαίο. Ο Ενετός Μάρκος Β' Σανούδος έχτισε το φρούριο της Χώρας στη Νάξο με κυκλικούς πύργους, ένας από τους οποίους, ο πύργος Γλέζος (Κρίσπι), σώζεται ακόμη. Πάνω από την κύρια είσοδο του πύργου υπάρχει το οικόσημο της οικογένειας Κρίσπη. Η περιοχή του κάστρου στην πόλη της Νάξου είναι ουσιαστικά μια μεσαιωνική πόλη, που διατηρείται στην αρχική της μορφή. Το κάστρο κατοικείται συνεχώς από το 1207 μέχρι σήμερα.

Περισσότερα αξιοθέατα, Εκκλησία Παναγιά Μυρτιδιώτισα, πάνω σε μια νησίδα στο λιμάνι απέναντι από την προβλήτα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου στην Παλαιά Χώρα της Νάξου, the Παλαιά Αγορά γύρω απο το Κάστρο.

εξερευνήστε την Χώρα Νάξου

Naxos Town Seafront